Rakkaudesta lajiin
Kippari Mikon keittiössä raaka-aineena luovuus
Kipparin pizza syntyi vuonna 2021 halusta tarjota ihmisille maukasta, itse tehtyä ja persoonallista ruokaa. Ensin syntyi kesäisin auki oleva Torin Kippari Oulun Torinrantaan, ja ensimmäinen kivijalkapizzeria Kipparin Pizza avasi ovensa syksyllä 2022. Toinen Kipparin pizza avattiin Oulun Välivainiolle syksyllä 2024.
Ravintoloitsija Mikko Tapiolla on yli 20 vuoden kokemus ravintola-alasta, ja vuosien varrella tutuksi ovat tulleet muun muassa liha- ja kalatiskit sekä vuoropäällikön ja keittiömestarin työt.
Kokkaaminen on ollut osa Mikon elämää nuoresta pitäen. Suuri kiinnostus raaka-aineisiin mutta pieni kiinnostus reseptiikkaan on johtanut siihen, että kokkaamista on opeteltu luovien kokeilujen kautta. Torin Kipparia perustaessaan Mikko testaili kotonaan kolme päivää erilaisia makuyhdistelmiä etsien niitä, jotka pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa hapanjuureen leivotun pohjan kanssa.
Kipparin makumaailma rakentuu huolella valikoiduista raaka-aineista ja loppuun asti hiotuista kokonaisuuksista. Mikon erikoisuutena on savustaminen, ja savustettuja lihoja löytyykin sekä Kipparin pizzoista että Kipparin cateringin menuista. Toiminnan ytimessä on ystävällinen palvelu, jossa jokainen asiakas aina karvakavereita myöten tulee huomioiduksi ja palvelluksi.
Mikon apuna häärii huolella valikoitunut joukko ruoka-alan ammattilaisia, hyvän ruoan ystäviä ja kaikin puolin mukavia tyyppejä.
Tervetuloa käymään ja syömään!